Ако имате готово замразено Кюнефе – то можете лесно да го си го приготвите в 3 лесни стъпки!
 
Размразяване:
Оставяте леко да се отпусне замразената порция кюнефе, като я сложите в метална чиния или малка тавичка.
 
Сироп:
През това време подгответе сироп:
За 1 порция кюнефе е достатъчно 100гр. захар, 80 мл вода и 1с.л. лимонов сок. Захарта и водата се кипват, докато станат на сироп. Прибавя се лимоновият сок и съдът се сваля от огъня. Оставя се да изстине.
 
Печене:
Пече се около 30 мин. на 170 градуса, докато стане апетитно златисто. Изважда се и се залива със студения сироп. Захлупва се за няколко минути и се поръсва със счукан шамфъстък.
 
Десертът се сервира горещ, за да се точи сиренето. Да Ви е сладко! Afiet Olsun!
 
 
Замразено кюнефе заедно с чинийка за неговото печене, можете лесно да закупите в нашата сладкарница – тук! 🙂
 

А ако сте сръчни и имате желание сами да подготвите повече порции по собствена рецепта – то за целта имаме и пресен суров и замразен кадаиф за Вас – поръчайте го от тук!