Кюнефе в домашни условия е невероятно лесно за приготвяне:
Ще Ви потрябват:
Замразен Суров Кадаиф – 0,5кг.
Кашкавал на конци или моцарела.
– Ядки по избор за предпочитане Шам фъстък.
– Сироп.
– Краве масло.

1. Намажете малък кръгъл съд с малко разтопено краве масло.

2. Размразете суров кадаиф, и го нарежете с нож или ножица на малки 2-3см дълги късчета. Хубавичко трамбовайте малко количество кадаиф на дъното на съда, като се стараете този слой да е равномерно гладък. Най-лесно и бързо ще го постигнете като натиснете с нещо отгоре – капак или права чиния например.

3. Сложете следващият слой – малко кашкавал/моцарела.

4. Отгоре поръсете/затворете кашкавала със същото количество суров кадаиф, като то направихте за първият. И отново хубавичко го трамбовайте. ГОТОВО!

След като направите няколко такива порции идва време на изпичане! Печесе на фурна в рамките на 20 – 25 мин на 180-200С. или ДО светло кафяв нюанс.

Докато се пече кюнефето – подготвяме сироп = като смесваме и сваряваме 60% вода с 40% захар.

В момент в който кюнефето се изважда от фурната – веднага се залива със сиропа, и се поръсва обилно с натрошени или смлени ядки. Консумира се веднага, докато се точи сиренето!

Да Ви е вкусно!