Рецепта на ЛЕСНИ Нахутени Кюфтенца с млечния сос Остави коментар

Обичате ли фалафели? Тази рецепта е много подобна и подходяща за приготвяне у дома. Можете да ползвате нахутените кюфтенца като основно или като допълнение към любимо месо, като плънка на домашни дюнери. Добавете им свежа салата или кисела туршия и вкусовете ще оживеят!

Продукти:

– 250 гр сух нахут Башан
– 1л вода
– 1ч.л. сол
– 1 глава лук
– 3 скилидки чесън
– 1ч.л. червен пушен пипер на люспи Исот
– 1/2 ч.л. кимион млян
– 1 яйце
Царевично олио за пържене
За соса: 200гр кисело мляко, 50гр майонеза, чесън по желание

Накиснете нахута в студената вода и оставете да набъбне за 12 часа. Отцедете и смелете в блендер на „кайма“. Отново в блендера смелете чесъна и лука на каша и смесете с нахута. Добавете подправките и яйцето и оставете сместа да почине 15- 20 минути.

Сложете 100мл олио в тиган да се загрее. С мокри ръце оформете неголеми плоски кюфтенца и пържете на умерена температура по около 2 минути от всяка страна или до златисто. Отцедете върху кухненска хартия и сервирайте с млечния сос, направен от майонеза и кисело мляко.

Да Ви е вкусно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *