Топлата и засищаща вечеря е толкова успокояваща след дългия работен ден! Особено ако навън вали, студено е и се стъмва рано. А ако е и бърза и не ни отнема прекалено много време, значи е перфектното ястие. Пригответе продуктите, включете фурната, а докато яденето се пече, вземете топъл душ и обуйте дебели чорапи. След това седнете на дивана и се насладете на вече готовите пълнени питки лаваш докато са все още горещи и кашкавалът им се тегли на апетитни конци.
Продукти:
6 питки арабски хляб Лаваш
2 яйца
200гр Меко пълномаслено сирене ГОЛД 60% Yorem
3 кисели краставички Кисели Краставици Pinar
200гр телешки Салам за пица Özyörem
200гр царевица от консерва
200 гр доматено пюре ТАТ
100гр кашкавал Yorem
Начин на приготвяне:
Първо пригответе плънката. Смесете сиренето с яйцата, нарязаните краставички и салам и отцедената царевица. Объркайте добре с лъжица докато се получи еднородна смес.

Разстелете питките лаваш и намажете всяка от тях щедро със сместа.

Прегънете двете страни навътре, за да избегнете изтичане на плънката. След това навийте на руло и подредете в подходяща тава като оставяте крайчето отдолу, за да не се развие.

Повторете с всички питки лаваш.

Запечете до златисто в предварително загрята фурна.
След това залейте рулата със смес от доматения сос и настъргания кашкавал.

Върнете във фурната за още 10 минути докато кашкавалът се разтопи и запече.

Консумирайте топло, най-добре със свежа салата и приятна компания.

Afiyet olsun!