Маамул (Ma’amoul)- невероятните сладки с грис, фурми, ядки и розова вода!

Маамул (Ma’amoul)- невероятните сладки с грис, фурми, ядки и розова вода! Остави коментар

Заминете на вълнуващо кулинарно пътешествие, изследвайки великолепните аромати и уникални вкусове на Ориента с майсторски приготвените сладки Маамул. Известни в Йордания, Израел, Палестина, Сирия, Ливан и държавите от Персийския залив, тези сладкиши впечатляват с богатото си маслено-пръхкаво тяло и мекото сърце, допълнено от деликатната хрупкавост на ядките.

Те не само ще ви завладеят с уникалния си вкус, но също така са изключително трайни. Въпреки това, не бихме ви учудили ако те изчезнат бързо от вашия стол!

Нашата предложена рецепта е класическа и е идеална за приготвяне на голямо количество сладки. Разбира се, можете да намалите количествата в зависимост от вашите нужди.

А всички необходими продукти за приготвяне на тези неповторими сладкиши – ще откриете при нас в pastane.bg.

ЗА ТЕСТОТО:

ЗА ПЪЛНЕЖА:

ПРИГОТВЯНЕ:

В една голяма купа съчетайте всички съставки за тестото и месете докато получите компактна смес. Ако е прекалено суха, добавете малко вода до достигане на подходящата консистенция. Завийте тестото с влажна кърпа или фолио и го оставете да почива за около час.

За плънката, започнете с подготовка на фурмите. Идеално е да използвате готова фурмена паста за спестяване на време и усилия. Но можете да си я направите и сами от цели фурми. Сорт Меджул идеално подхожда за целта, защото фурмата е голяма, с тънка обвивка и много малка костилка и лесно може да бъде размачкана с вилица или пасирана до гладка смес. Добавете ядките и шамфъстъка, захарта и цветната вода, и добре разбъркайте. Формирайте малки топчета от получената смес и ги подредете в тава.

Сега започнете създаването на сладките. Отделете малко от тестото и оформете топчета с големина на орех. Създайте вдлъбнатина в средата, поставете топче от фурмената смес и завийте тестото около него, за да го закриете. За автентичен вид, можете да използвате специален инструмент с набраздения, за да придадете кръгла и релефна форма. Ако нямате такъв инструмент, можете да оформите тестото с ръцете, давайки му кръгла или леко пирамидална форма.

Подредете сладките в тава, поръсена с грис, и печете при температура от около 190-200 градуса до зачервяване. Внимавайте да не изгорят. Поднесете охладени, съчетани с любимия ви турски чай или кафе.

Вашият коментар