
Необходими продукти:
- 2 големи одрински кори
- 3 стръка праз лук, нарязан на ситно
- 4 яйца
- 200 г сирене, натрошено
- 100 г масло (разтопено)
- Сол на вкус (в зависимост от солеността на сиренето)
- Черен пипер на вкус
- Чубрица на вкус
- Сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
- Подготовка на плънката:
- Нарежете праза на ситно и го задушете в малко масло, докато омекне. Оставете го да се охлади.
- В купа разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене, охладения праз, солта, черния пипер и чубрицата. Разбъркайте добре.
- Пълнене на корите:
- Разстелете първата одринска кора върху работния плот. Разпределете половината от плънката равномерно по кората.
- Навийте кората на руло и я поставете в предварително намазана с масло тава.
- Повторете същото с втората кора и останалата плънка.
- Мазане и поръсване:
- Намажете баницата обилно с разтопено масло отгоре.
- Поръсете със сусам.
- Печене:
- Загрейте фурната на 180°C.
- Печете баницата около 30-40 минути или до златисто.
- Сервиране:
- Оставете баницата да се охлади леко, нарежете и поднесете. По желание с лъжица кисело мляко.
Добър апетит! 😊



