0.00 лв.

0 артикул/а в количката

  • мар. 11, 2017

Антеп фъстък

Антеп фъстъкът (букв. – фъстък от Антеп; Антеп е старото име на турския град Газиантеп) носи латинското наименование Pistacia vera и може заслужено да бъде наречен зеленото злато на Югоизточен Анадол. У нас е познат друг сорт на същото растение – шам фъстъкът (шам на арабски означава Дамаск, а в по-широк смисъл Сирия, т.е. фъстък […]

  • мар. 10, 2017

Антеп баклава и кухня

Газиантеп (или Антеп, както е старото му име) в Югоизточен Анадол е шестият по големина град в Турция и се слави с най-богатата гастрономическа традиция в региона. Намира се на историческия път на коприната и на него принадлежат 252 лицензирани традиционни специалитета. Само кебапите са 32! В това число влиза и баклавата. Най-вкусната турска баклава […]

  • мар. 10, 2017

Легенда

Легендата гласи, че Аладин намерил вълшебната лампа, потъркал я, а великият джин пожелал да му изпълни три желания. Роден с добро сърце и бистър ум, Аладин пожелал да може да радва хората всеки ден, а за него Бог да отреди достойно и почтено занятие и съзидателен живот. Така джинът измагьосал на Аладин дюкян за най-вкусната […]