Невероятните Чаши на Албени

Невероятните Чаши на Албени- десерт, който не остава незабелязан Остави коментар

Няма да крием колко много обичаме бързите и най- вече лесни рецепти. Особено при десертите, които като цяло са по- пипкави и капризни, истински ценим тези, които са хем с впечатляваща визия, хем не изискват много време и умения.

И така, ето един истински образец в категорията бързо, лесно, вкусно и КРАСИВО. Невероятните Чаши на Албени са наистина невероятни- красиво подредени, привличащи вниманието и много изискани. Можете да ги приготвите в купички или чаши, но винаги от гладко стъкло, за да не изгубите красивият геометричен ефект на пластовете.

И са САМО С 5 СЪСТАВКИ, 4 от които ще откриете при нас, в Пастане, а петият гарантирано и сега се намира на вратата на хладилника ви:

– 750мл мляко,
– 1 пакет бадемов десер Кешкюл,
– 100гр кулинарен шоколад Гайо,
– 2 пакета дражета Албени,
– 100гр шамфъстък

И така, първо приготвяме крема – в 750мл кипнало прясно мляко добавяме съдържанието на пакетчето Кешкюл и бъркаме без прекъсване няколко минути до сгъстяване. Ако не сте опитвали този ароматен десерт с бадемово брашно, ще останете очаровани, гарантирано! Дръпнете от котлона и отделете около 1/3 от количеството, в което сипете наситнения с нож кулинарен шоколад и бъркайте енергично. Горещия крем ще разтопи шоколада и ще получите кафявия крем за десерта. Покрийте повърхността на белия и на какаовия крем с прозрачно фолио, за да не хване кора докато изстива и охладете добре. Вече студени, разбийте леко кремовете с тел за по- пухкав ефект.

Пригответе избраните чашки или купички и сипете във всяка по няколко лъжици от белия крем. След това подредете разполовени дражета Албени с разреза към стената на чашката и сипете от шоколадовия крем. Отгоре наредете втори пласт от разполовени дражета и завършете отново с бял крем. Украсата е по ваш избор, но красотата на смления шамфъстък е ненадмината, а и толкова характерна за източната кухня. С няколко цели топченца имате съвсем изискан завършек и визия за 5 звезди!

Да ви е сладко! Afiyet olsun!

Вашият коментар