0.00 лв.

0 артикул/а в количката

  • мар. 18, 2021

Вкусотии по време на пости: Зелеви сарми с нахут и червен сос

Много сме чели за сарми, много сме правили много сме яли. Но е вярно, че малко внимание отделяме на зелевите сарми от прясно зеле. Днес сме сготвили именно такива, защото по пазарите все още има прсни зимни зелки, но скоро ще си отидат и ще има да ги чакаме месеци наред. Нека им се насладим […]

  • февр. 14, 2021

Домашно приготвено чии кюфте

Чии кюфте е наистина уникално турско ястие, което е хем просто, хем изкусително вкусно, но си има и своята тайна, която ще ви разкрием по- надолу. Съставките са евтини, лесно достъпни, а приготвянето е без термична обработка. Можете да го сервирате като лека постна вечеря, като предястие или като парти хапки на събиране с приятели. […]

доставка на баклава
  • ное. 27, 2020

НОВА УСЛУГА ОТ ПАСТАНЕ за гр. София!

Пазарувайте лесно ОН-ЛАЙН на pastane.bg /0895 044 688 – и екипът ни ще достави вашата поръчка още в същият ден! Най-широк избор на КАЧЕСТВЕНИ ТУРСКИ ПРОДУКТИ! НАЙ-ВКУСНАТА БАКЛАВА собствено производство! Атрактивни цени! За поръчки над 100лв. – БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА СОФИЯ. За поръчки над 50лв. – БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за ближлежащите към сладкарница райони: Младост, […]

Пречистено краве масло ГХИ РОДЖМЕРИ ГОПАЛ ПРАСАД - 450гр.
  • сеп. 23, 2020

Невероятни ползи от консумация на пречистено краве масло #ГХИ!

Какво представлява ГХИ?Гхи е пречистено краве масло, приготвено по традиционна ведическа рецепта, представляващо чиста мазнина, освободена от казеин и лактоза. Въпреки че е направено от краве мляко, в процеса на пречистване се премахват млечните протеини и примеси и затова повечето хора с непоносимост към лактоза или казеин не проявяват алергични реакции след неговата консумация. За […]

  • авг. 27, 2020

Ризото с леща и лозови листа

Когато чуете за лозови листа, мога да се обзаложа, си представяте сармички. Нали? Онези мъничките, стегнати пурички пълни с ориз, а понякога и с кайма. Истината е, че в нашата кухня това е основното приложение на лозовите листа, може би с малки изключения. И да си признаем, тези толкова апетитни и свежи сармички са ни […]

  • мар. 18, 2021

Вкусотии по време на пости: Булгур с Коприва

През Март пазарите и щандовете за зеленчуци по магазините стават все по- зелени. Първите пресни храни за сезона са зеленолистните и трябва да им отдадем нужното внимание, особено ако сме почитатели на сезонното хранене. Всякави пресни салати, свежи и хрупкави, са добре дошли на трапезата ни, но не бива да забравяме, че и за основното […]

  • мар. 7, 2021

Неделни Картофки

Почивните дни някак предразполагат към по- бърза храна. Такава, която няма да ни отнеме от слънчевите лъчи и няма да ни затвори в кухнята за дълго. Затова и днес Ви каним на един класически домашно приготвен специалитет на бързата и „улична“ кухня. Няма по- известни от тях- пържените картофки. Като самостоятелно ядене или като добавка […]

  • февр. 1, 2021

Нахутени Кюфтенца

Обичате ли фалафели? Тази рецепта е много подобна и подходяща за пригготвяне у дома. Можете да ползвате нахутените кюфтенца като основно или като допълнение към любимо месо, като плънка на домашни дюнери. Добавете им свежа салата или киселатуршия и вкусовте ще оживеят! Продукти: 250 гр сух нахут Башан 1л вода 1ч.л. сол 1 глава лук […]

  • ян. 15, 2021

Чийзкейк без печене само с ПЕТ съставки!

Този десер е бърз, изключително свеж и лесен за приготвяне. Ако обичате да готвите, сигурно знаете, че сладкишът чийзкейк е два основни вида- такъв, който е с яйца и се пече и такъв, който не изисква термична обработка. Днес готвим тортичка без печене и то с много малко основни съставки. А те са: 200гр чаени […]

  • ян. 12, 2021

Слепени бисквити с моркови и портокали

Хич не е случайно, че точно в най- безцветния и студен сезон са във вихъра си най- ярките плодове и зеленчуци. Как само ни сгряват с топлия си цвят тиквите, морковите, цитрусите, ябълките, цвеклото, бананите… Затова и ние сме се спряли днес на един весел десерт, който да изгрее като слънце на масата със следобедния […]

  • ное. 8, 2020

Специални Агнешки Кюфтенца

Какво им е специалното на тези кюфтета ли? Ами като за начало са агнешки. Традиционно у нас малко хора консумират агнешко редовно, ами се ограничават до 1-2 пъти годишно. Вярно е, че цената често определя честотата на консумацията му, но не е лошо да добавим агнешкото като месо за специални случай. Така, освен на Великден […]

  • окт. 18, 2020

Направете сами БАКЛАВА ЗА КОЛЕДА

Ако сте от хората, които обичат да се въртят в кухнята и да даряват близките си с домашно приготвена храна, то сигурни сме, сте изкушени от идеята да приготвите сами коледното си лакомство БАКЛАВА. Вадете тавите и да започваме! Ето какво ще ви трябва: 1 пакет кори за баклава 250гр пречистено масло гхи 500гр ядки […]