Рецепта на Слепени БИСКВИТИ със сладко от моркови, портокали и каймак

Рецепта на Слепени БИСКВИТИ със сладко от моркови, портокали и каймак Остави коментар

Хич не е случайно, че точно в най- безцветния и студен сезон са във вихъра си най- ярките плодове и зеленчуци. Как само ни сгряват с топлия си цвят тиквите, морковите, цитрусите, ябълките, цвеклото, бананите… Затова и ние сме се спрели днес на един весел десерт, който да изгрее като слънце на масата със следобедния чай, макар навън да е вече тъмно и студено.

За бисквитите:
– 50гр сладко от моркови
– 50гр сладко от портокали
– 100гр пудра захар
– 1бр яйце
– 200гр масло
– 200гр брашно
– 1ч.л. бакпулвер
– 1 щипка сол
– 1/2 ч.л. джинджифил на прах (по желание)

За плънката:
– 200гр каймак
– 50гр пудра захар
– 1бр ванилия

Приготвяне:

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и после се смесва с всички останали съставки и се омесва лепкаво тесто. Завива се с прозрачно фолио, за да не съхне и се прибира в хладилника за около половин час докато стегне.

На хартия за печене се разточва тестото на лист с дебелина 3-5мм и се изрязват формички по желание. Нареждат се в тавичка, застлана с хартия на разстояние една от друга. Слагат се отново в хладилника да стегнат за 10 минути. През това време се загрява фурната на 180°. Бисквитките се пекат 10-12 минути до златисто, но внимавайте – бързо прегарят.

Оставят се върху решетка да изстинат напълно, а през това време се смесват съставките за плънката. Разбъркват се с лъжица или с тел, но никога с миксер, за да не се втечни крема. Вече студени, бисквитките се слепват две по две с крема. Бъдете щедри, част от крема ще попие и ще направи бисквитките неустоимо меки и нежни. Топят се в устата БУКВАЛНО!

Вашият коментар